dimecres, 11 de març del 2009

Els canals RSS


1. Què són els canals RSS?

RSS és un una família de formats de canals web XML utilitzat per a publicar continguts actualitzats freqüentment com ara llocs de notícies, weblogs o podcasts, i per mitjà del qual es pot compartir la informació i usar-la en altres llocs web o programes. És en essència una sindicació de continguts.
El principal avantatge del sistema és l'agilitat, ja que es fa innecessari haver de descarregar les imatges i els altres elements de la web, descarregant-ne només els titulars. I també el poder ajuntar el contingut de molts llocs web en un sol espai.
Un programa que usa RSS s'anomena agregador, i n'hi ha de molts tipus. Incrustats a navegadors web, widgets per l'escriptori, en programes de correu electrònic, en pàgines web dedicades i en programes dedicats.

2. Per a què serveixen en educació?

S'utilitzen normalment per a publicar titulars de notícies, els "posts" o altres informacions.Quant a l'educació, els canals RSS poden utilitzar-se per sindicar notícies sobre investigació, mòduls d'aprenentage, ofertes de treball, treballs científics...Els arxius RSS són ideals per a crear portals de mestres i alumnes, fent més fàcil l'accés a diferents àrees d'interés particular.

3. Què has aprés amb tot açò?

Amb la realització d’aquesta tasca he pogut aprendre el que són els canals RSS, i per a què s’utilitzen. A més, he pogut observar que ens ofereixen una gran varietat de possibilitats, com per exemple: agregar direccions que ens interessen, crear carpetes, crear arxius, administrar les direccions com vlguem,...etc.

Pense que aquesta eina ens facilitarà molt la feina alhora de cercar informació interessant, sense perdre molt de temps.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada